Σαγκρί

Σαγκρί

Το Σαγκρί είναι κοινότητα της Νάξου στην οποία υπάγονται τα χωριά Κάτω Σαγκρί, Καστράκι, Μικρή Βίγλα, Κανακάρι και φυσικά η έδρα της κοινότητας, το Άνω Σαγκρί. Το χωριό βρίσκεται πάνω στο λόφο και μπροστά του απλώνεται ο ανοιχτός ορίζοντας. Στο χωριό βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Ελευθερίου  λόγω της πληθώρας των βυζαντινών εκκλησιών που έχει στην περιοχή του.

Στο  χωριό βρίσκεται το φημισμένο μοναστήρι του Αγίου Ελευθερίου, που λειτούργησε και σαν κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο.  Πέραν αυτού του μοναστηριού όμως, στην περιοχή υπάρχει μεγάλη πληθώρα βυζαντινών εκκλησιών καθώς επίσης και ενετικοί πύργοι, δυο εκ των οποίων είναι ερειπωμένοι και ένας-ο Πύργος του Παλαιολόγου- αναπαλεωμένος.  Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται επίσης και ο πύργος του Μπαζαίου,

Το Σαγκρί είναι επίσης γνωστό για της υπέροχες παραλίες του, με την κατάλευκη αμμουδιά και τα υπέροχα χρώματα της θάλασσας. Οι πιο γνωστές είναι η Μικρή Βίγλα, ο Ορκός, το Καστράκι και η Γλυφάδα.

 


Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER