Κουρουνοχώρι

Κουρουνοχώρι
Το Κουρουνοχώρι είναι χωριό της πεδινής Νάξου, χτισμένο στο κέντρο της κοιλάδας των Μελάνων, μόλις 8 χλμ από τη χώρα της Νάξου. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, με πλούσια όμως ιστορία, καθώς η πηγή του Φλεριού που υπάρχει στην περιοχή τροφοδοτεί με νερό ολόκληρη την περιοχή. Η πολύτιμη αυτή πηγή είναι και ο λόγος που το χωριό είναι συνέχεια ολάνθιστο, γεμάτο πανέμορφους κήπους. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την παραγωγή άλλων τοπικών προϊόντων.

Το χωριό αποτελεί περιοχή έντονης αρχαιολογικής αξίας και τουριστικής προσέλευσης, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το αρχαίο υδραγωγείο μήκους 11 χλμ που μετέφερε το νερό του Φλεριού στη Χώρα, το οποίο κατασκευάστηκε το τελευταίο τρίτο του 6ου π.χ. αιώνα.  Επιπλέον υπάρχουν τα αρχαία λατομεία  που έχουν τροφοδοτήσει την τέχνη ολόκληρης της Αρχαίας Ελλάδας με τα μάρμαρά τους. Στο εσωτερικό τους ανακαλύφθηκαν και διατηρούνται ακόμη στο χώρο, οι δύο τεράστιοι κούροι μήκους 5,5 μέτρων ο καθένας.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο πύργος του Φραγκόπουλου , κτίσμα του 14ου αιώνα , ο οποίος παραμένει καλοδιατηρημένος και κατοικήσιμος.  Ιστορική πινελιά στο κτίσμα προσφέρει το μαρμάρινο τραπέζι  στον κήπο του Πύργου, με μια επιγραφή που δηλώνει ότι σε αυτό το τραπέζι διασκέδαζε ο βασιλιάς Ώθωνας.

Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER