Κεραμί

Κεραμί
Το Κεραμί βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Τραγαίας, στη μέση της διαδρομής Χαλκί - Φιλώτι. Πρόκειται για ένα χωριό βγαλμένο από παραμύθι. Στενά δρομάκια, λευκά σπίτια, κατάφυτοι κήποι, γραφικά σοκάκια και μια μοναδική θέα στον κατάφυτο με ελιές κάμπο. Η ανάπτυξη του χωριού τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλη, δείγμα της προσπάθειας και του πείσματος των κατοίκων του. 

Στην τουριστική ανάπτυξη του χωριού καίρια συμβολή έχει και ο πύργος του Μαρκοπολίτη, παραδοσιακός ενετικός πύργος που μαγνητίζει το βλέμμα του επισκέπτη και τον ταξιδεύει στα βάθη της ιστορίας του νησιού. Ο Πύργος σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο μουσείο με πολύτιμες δημιουργίες στο εσωτερικό του . Εκτός από τον πύργο, άλλα αξιοθέατα του χωριού αποτελούν οι δύο καλά σωζόμενες και διατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες , οι Άγιοι Απόστολοι στο Μετόχι και ο Άγιος Ιωάννης. Η ενορία του χωριού, ο Ταξιάρχης, επίσης περιμένει τον επισκέπτη να τη θαυμάσει και να νιώσει πιο κοντά στο θείο.

Ύστερα από μια μεγάλη βόλτα στο χωριό, τα παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια περιμένουν τους επισκέπτες για μια γευστική και μυρωδάτη ανάπαυλα, γεμάτη πανδαισία γεύσεων.

Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER