Η Χώρα

Η Χώρα

Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Νάξου, είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις των Κυκλάδων και φυσικά ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τη Νάξο.

Είναι κτισμένη σε ένα μικρό ύψωμα 30μ περίπου με τον κλασσικό αμυντικό τρόπο και την πυκνή δόμηση.

Η Πόλη της Νάξου βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, αποπνέει παραδοσιακό αλλά και μοντέρνο αέρα με τα ασπροβαμμένα κτίρια που έχουν μετατραπεί σε μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα ή και μπουτίκ.
Η πρωτεύουσα είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει κάποιος τη βόλτα του στο νησί. Επισκεφθείτε πρώτα την τεράστια μαρμάρινη πύλη “Πορτάρα”, μετά το Ενετικό Κάστρο, τη Μυκηναϊκή Πόλη στην περιοχή Γρόττα και διάφορα μουσεία. Μέσα στη Χώρα και στην κεντρική πλατεία θα βρείτε την Καθολική Εκκλησία και τον κεντρικό Πύργο.

Κάντε μια βόλτα στα στενά δρομάκια, ανακαλύψτε τα Ενετικά αρχοντικά με τους θυρεούς, ψάξετε για την Εμπορική Σχολή στην οποία φοίτησε ο Καζαντζάκης και στην οποία σήμερα στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου.

Αξίζει να αφιερώσει κανείς αρκετές ώρες στην πρωτεύουσα της Νάξου ή οποία και θα σας αποζημιώσει με τις κρυφές ομορφιές της.
Booking.com

Related Articles

  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER