Πύργος Μπαζαίου

Πύργος Μπαζαίου

Σε απόσταση 12 χλμ. από τη χώρα της Νάξου, υψώνεται επιβλητικός και απόμακρος ο Πύργος του Μπαζαίου, ένα ιστορικό μνημείο μεγάλης αξίας και σημασίας για το νησί. Αρχιτεκτονικά ανήκει στους ενετικούς πύργους που δεσπόζουν σε πληθώρα σε ολόκληρο το νησί.

Ο πύργος χτίστηκε το 1600 πχ και  αρχικά λειτούργησε ως μοναστήρι του Τιμίου ξύλου, μέχρι και τις αρχές του 19ου αιώνα. Μετά το 1830 περιήλθε στην κατοχή του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους, και διατηρήθηκε ανέπαφος. Στα τέλη του 19ου αιώνα το ελληνικό δημόσιο πούλησε τον Πύργο στην οικογένεια Μπαζαίου, η οποία διατηρεί την κληρονομιά μέχρι και σήμερα. Ο Πύργος χρησιμοποιήθηκε ως εξοχική κατοικία της οικογένειας για πάρα πολλά χρόνια.

Το 2000 ο τελευταίος ιδιοκτήτης του Πύργου, απόγονος της οικογένειας Μπαζαίου, αντιλαμβανόμενος την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία του Πύργου, τον αναστήλωσε και πλέον χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτισμικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η περίοδος από τον από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο αποτελεί το απόγειο των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων καθώς στον προαύλιο χώρο του Πύργου φιλοξενείται το φεστιβάλ Νάξου, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Πύργου www.bazeostower.gr


Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER