Ταξιδιωτικές Συμβουλές

ΝΟΜΙΣΜΑ
Στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες οι συναλλαγές γίνονται με το Ευρώ.
Υπάρχουν χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 ευρώ και κέρματα των 1, 2, 5, 10 ,20, 50 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.

ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ
Η Ελλάδα είναι 2 ώρες μπροστά (GMT +2) κατά τους χειμερινούς μήνες Οκτώβριο-Μάρτιο και 3 ώρες μπροστά (GMT +3) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Μάρτιο-Οκτώβριο από την ώρα Γκρίνουιτς.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι εναλλασσόμενο στα 220-250 Volts.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το ωράριο στη Νάξο είναι το εξής: Δευτέρα–Παρασκευή 8 π.μ. - 2 μ.μ.
Αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων όλων των τραπεζών υπάρχουν σε όλο το νησί.

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός από τους Άγγλους) μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με την επίδειξη της ταυτότητας τους.
Οι Άγγλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και το διαβατήριο τους πάντα θεωρημένο.
Πολίτες άλλων κρατών μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα από 60 έως 90 μέρες ανάλογα από το ποια χώρα έρχονται.

ΚΛΙΜΑ
Το κλίμα του νησιού είναι εύκρατο μεσογειακό και χαρακτηρίζεται από σχετικά ήπιους χειμώνες και σχετικά δροσερά καλοκαίρια, πράγμα το οποίο συμβάλλει πολύ στην προσέλκυση πολλών επισκεπτών σχεδόν όλο το χρόνο και κυρίως από τις γιορτές του Πάσχα μέχρι το φθινόπωρο.
Χαρακτηριστικό του νησιού είναι τα καλοκαιρινά μελτέμια. Πρόκειται για ισχυρούς βόρειους άνεμους οι οποίοι μετριάζουν τη ζέστη και χαρίζουν ανάσες δροσιάς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι οποίοι προσελκύουν πολλούς λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing.

Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER